Arkitekt Villy Frei Krogh

ARKITEKT VILLY FREI KROGH


Før renoveringen. Foto Oliver Neumann©

Jeg ringede til Tom Christoffersen - og gjorde opmærksom på min eksistens på Læsø - hvor jeg opholder mig hver sommer og min interesse i at deltage i en evt. renovering af stedet. Jeg mødte Tom i galleriet og havde inden da lavet tegninger og opmålt ejendommen. Udført af interesse og uden foregående aftale.

Tom havde medtaget sin egen arkitekt til mødet på Gråbrødre Plads og over sildebordet i Bøf og Ost fik jeg opgaven. Der skulle ikke "doses" noget - alt skulle så vidt muligt bevares uden at man rev noget som helst ned og det man rev ned skulle genetableres efter gamle fotos.

Den senere medbygherre udtrykte undervejs vrede over at jeg kaldte hovedbygning "noget gammel lort." Det vil jeg med stor glæde fastholde. Se billederne nedenfor - men udfordringen med at bevare er flot set og jeg er stolt over at have været arkitekt på opgaven. Det hele forløb i et ualmindeligt godt samarbejde mellem bygherrer, lokale håndværkere og ikke mindst Læsø Kommune - og undertegnede - tak for det.

– Villy Frei Krogh

 

Villy Frei Krogh udførte som arkitekt et fremragende stykke arbejde. Med stor respekt for byggeskik på Læsø blev hovedhuset genrejst. Jeg har svært ved at se projektet gennemført uden hans hjælp.

Regning for arbejdet var så beskeden at man må takke ham for en helt fantastisk interesse for et projekt, han ellers fandt "dose" klar.

– Tom Christoffersen

Fotografierne af Oliver Neumann er taget de første dage af renoveringen 2008

Efter renoveringen. Foto Villy Frei Krogh©

Foto Oliver Neumann©

Foto Oliver Neumann©

Foto Oliver Neumann©